Corona: verlenging maatregelen. Nuttige links.

Tijdelijke werkloosheid opnieuw verlengd tot 30 september 2021. Ben je van plan om tijdelijke werkloosheid in te roepen vanwege de coronamaatregelen? De vereenvoudigde procedure is opnieuw verlengd tot 30 september 2021. Door corona draaien nog niet alle organisatie op volle kracht. Soms is een gefaseerde opstart nodig. De RVA heeft de informatie op haar website aangepast en deze maatregel bevestigd. Het KB werd gepubliceerd op 19 juli 2021.

Lees ook. Corona – socio-economische maatregelen: verlenging van enkele werkloosheidsmaatregelen tot eind september 2021 | Sociare

In principe moet een werknemer die tijdelijk werkloos wordt door overmacht wegens het coronavirus, zich na de eerste 3 maanden van werkloosheid als werkzoekende inschrijven. De RVA besliste om deze periode van 3 maanden in het kader van corona pas te laten ingaan vanaf 1 juli 2021. Een inschrijving vóór 1 oktober 2021 is dus niet nodig.

Opnieuw zijn er maatregelen genomen om werkgevers tegemoet te komen in de betaling van RSZ-werkgeversbijdragen. Het niet-doorstorten van de voorschotten voor het eerste en het tweede kwartaal van 2021 zal geen aanleiding geven tot sancties. Je kunt de betaling van de maandelijkse bijdragen uitstellen tot de vervaldag van het saldo van de kwartaalbijdragen. En als ook dat niet mogelijk is, kan je een minnelijk afbetalingsplan vragen. Deze regeling werd uitgebreid naar het derde kwartaal van 2021.

Nuttige links

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *