De Overmolen

Historiek 

De Overmolen ontwikkelt sinds 30 jaar initiatieven voor mensen die in Brussel door de mazen van het net vallen.  Het gaat zowel om huisvesting voor sociale organisaties en hun doelgroepen als om organisaties die specifieke noden aanpakken.  Zo lag De Overmolen onder andere mee aan de basis van Pag-asa, Minor Ndako, Globe Aroma, Baita, Lhiving, Jobyourself…  Als inschakelingsonderneming voert De Overmolen zijn missie niet alleen uit voor maar ook mèt kwetsbare personen.  In de klusdienst, dienst voor oppashulp en administratie kunnen mensen werkervaring op doen om terug aan te sluiten bij de reguliere arbeidsmarkt.

Activiteiten 

De Overmolen huisvest momenteel 33 organisaties en 75 kwetsbare personen in ca. 17.000 m² gebouwen op 7 locaties die grotendeels onderhouden worden de eigen klusdienst.  Kompanie@Home biedt met een 30-tal medewerkers en vrijwilligers oppashulp aan een 60-tal senioren.

Team 

Het team bestaat uit 10 vaste medewerkers en een 25-tal medewerkers in werkervaringstraject.

Business model 

De Overmolen geneert omzet uit verhuur van zijn gebouwen en uit verkoop van de diensten van Kompanie@Home en Klusdienst.