Intec Brussel

LOCATIES

INTEC BRUSSEL bevindt zich in centrum Brussel op het Rouppeplein 16. Het opleidingscentrum bevindt zich op loopafstand van het station van Brussel Zuid en Brussel Centraal en van metrostation Anneessens. INTEC BRUSSEL deelt het gebouw met het Centrum voor Volwassenenonderwijs Lethas en de Leerwinkel Brussel. Sinds 2024 gaan enkele opleidingen door in Digital City (Oudergem).

HISTORIEK

Men leidt werkzoekenden op tot professionele informatici zodat ze door middel van werk volwaardig deel kunnen nemen aan de multiculturele samenleving. Het prille begin situeert zich in 1988 toen vzw Foyer startte met INTEC-foyer, een project dat computertrainingen voor werkzoekenden verzorgde. In 2001 verzelfstandigde dit project en kreeg het een nieuwe naam: INTEC BRUSSEL. In 2021 vierde de organisatie haar 20-jarig bestaan.

TEAM

De sfeer op je werk maak je samen met je collega’s. Er staat een gedreven en enthousiast team dat altijd klaar voor elkaar én voor de cursisten. Er zijn veel redenen om bij INTEC BRUSSEL te komen werken, maar het belangrijkste is wel dat wat men doet er echt toe doet!

ACTIVITEITEN

Startende cursisten worden gedurende 12 maanden opgeleid tot professionele ICT’ers die klaar zijn om te werken in de ICT-sector. Er gaan praktijkgerichte technische lessen door én er is begeleiding op maat. Men verwelkomt mensen uit alle streken en culturen. Iedereen moet zich comfortabel voelen, zodat men in een veilige omgeving leert en oefent. Het verhaal van de cursist staat centraal. Individuele talenten zijn de vertrekbasis en men bekijkt hoe de cursist optimaal te helpen. Deze aanpak garandeert de beste kansen op werk. Elk geslaagde cursist is een succes voor de instructeurs, consulenten en medewerkers. Samen gaat men voor meer kansen op werk!