Groep Intro

Locatie

Anderlecht

Historiek

In het verleden werden er klusopdrachten uitgevoerd in Brussel vanuit Vlaanderen. Vanaf begin 2016 richtte Groep Intro in Brussel een kleine klusploeg op in Brussel met twee Artikel 60’ers. Er werden er vier inschakelingsgeco’s aangeworven. Binnen Brussel heeft Groep Intro al 30 jaar ervaring met het organiseren van opleidingen in de bouwsector (metser, dakdekker,…).

Activiteiten

Binnenschilderwerk en decoratie, plaatsen van binnenwanden in gipskarton, ontmanteling van lokalen, opruimingswerk, plaatsen van vloertegels en wanden, gevelschilderwerk, repareren en schilderen van ramen en kozijnen, uitvoeren van kleine elektrische installaties, plaatsen van klinkers en betonplaten… hoofdzakelijk in het Brusselse Gewest. Men werkt aan de GROEI van mensen : Groepsdynamiek, Respect, Ontdekkingen, Empowerment en Individuele begeleiding.

Team

Het team van de werkervaring bestaat uit 4 inschakelingsgeco’s (nog niet ingevuld), 2 sociale maribel medewerkers, 4 Artikel 60’ers, 1 begeleider instructeur en 1 inschakelingscoach.

Business Model

Middelen uit het mandaat inschakeling, in combinatie met tewerkstellingsmaatregelen en één geco. Er zijn ook commerciële inkomsten van externe klanten en van interne klanten, voor het onderhoud en verbouwingen van de gebouwen behorend tot het patrimonium, die eigendom zijn van de VZW Groep Intro, of van gebouwen die men in erfpacht heeft.