Buurthuis Chambéry

klusjesploeg1Chambéry

Locatie : Etterbeek

Activiteiten: Buurthuis Chambéry steunt op de samenwerking van drie pijlers, het dienstencentrum, de kinder- en jongerenwerking en het werkervaringsproject (Chato)

Elke werking binnen Chambéry heeft haar eigen activiteiten die aangepast zijn aan de vragen en noden van het respectievelijke doelpubliek.

Werkervaringsproject: Chato heeft drie activiteiten op het vlak van werkervaring: renovatie, een klusjesdienst in samenwerking met het OCMW (2 Artikel 60’ers), horeca (met een eigen restaurant, 3 à vier Artikel 60 stagiaires en eigen kok, extra omkadering: een geco voor de keukenplanning) en een poetsploeg in samenwerking met sociale verhuurkantoren.

Zij werken vaak met vluchtelingen van het OCMW Etterbeek en het OCMW van Drogenbos.

Betalende Artikel 60’ers zijn voor hen een groot probleem. De conjunctuur zit immers niet mee voor de sociale klusjesdienst en men zoekt naarstig naar alternatieve inkomsten en financieringskanalen.

Gelukkig kan men rekenen op de reserves van het Wijkhuis om de financieringsproblemen te overbruggen, maar van jaar tot jaar beter kunnen anticiperen op de exacte PIOW-inkomsten is voor hen erg belangrijk.

Chato ontvangt ook financiering van het Stedenfonds van VGC.

Wijkhuis WKJ Het dienstencentrum voor senioren organiseert sociaal vervoer van de woonplaats van oudere bezoekers, heen en terug naar het restaurant, dat voor hen een ontmoetingsplaats is. Daarnaast zijn er ook wijkprojecten, een wijkcontract, solidaire woonvormen, een spaargroep CIRE, en een woningfonds voor leningen. Doorstroom is doorgaans zeer moeilijk en lukt vrijwel alleen dankzij interne contacten. Er komt een gloednieuw atelier voor de klusjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *