EVA Bricoteam

BRICOTEAM_LOGO_BASELINE_RGB

Locatie

Schaarbeek maar actief in heel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Historiek en Business model

Bricoteam, opgericht in 2009, kende moeilijke tijden door het verlies van wijkcontracten. Ze gingen door en recruteerden toen voor de omkaderingsposities technisch sterkere profielen. Dat kwam de begeleiding en opleiding ten goede. De prijzen stegen maar blijven inkomensgerelateerd (12,5 euro per uur is het laagste en 24 euro per uur het hoogste tarief). Je krijgt daarvoor een ploegje want ze werken in team. Bricoteam professionaliseerde de klantenservice.

Activiteiten

Verbetering van de levensomstandigheden van de mensen in hun woning. Zij reiken creatieve oplossingen aan om de huisvesting van senioren en andere zorgbehoevenden, comfortabeler te maken. Door kleine klussen uit te voeren die de woning opfrissen, veiliger maken en energiekosten inperken: kyotoklussen, basisklussen, zorgklussen en veiligheidsklussen.

De klanten zijn privépersonen die het niet breed hebben en ‘gewone klanten’ die sociaal gemotiveerd zijn en Vzw’s.

Team

Bestaat uit een achttal mensen, waaronder 6 Artikel 60’ers en 2 geco’s in een omkaderingsfunctie.

Financiering

Is gemengd: als inschakelingsonderneming, door de VGC (ongeveer gelijke delen) en door één wijkcontract. Bricoteam was opgenomen in het Stedenfondsprogramma van de Vlaamse Gemeenschapscommissie.