Buurtwerk Noordwijk

harmonie-2

Locatie

Noordwijk Brussel

Historiek

Lokaal dienstencentrum De Harmonie kreeg een erkenning in 1985 en is het oudste dienstencentrum van Brussel. Het is een initiatief van de vzw Buurtwerk Noordwijk. LDC De Harmonie in de Noordwijk krijgt een complete make-over. Er kwam een nieuwbouw in de plaats. Zowel de Vlaamse gemeenschap als de Vlaamse Gemeenschapscommissie financierden de bouwwerken. Naast lokalen voor het dienstencentrum, is er plaats voor 9 appartementen voor senioren. VGC Collegelid Bianca Debaets hoopte in juni 2016 dat de nieuwbouw van LDC De Harmonie een nieuw elan kon geven aan de werking en onderstreepte het belang van de visie waar de bewoners centraal staan.

Activiteiten

De VZW zorgt er voor dat ouderen en zorgbehoevenden langer en zelfstandig, kwaliteitsvol thuis kunnen blijven wonen, wil hun isolement doorbreken en contact met anderen stimuleren. Hiertoe organiseert de harmonie tal van activiteiten en diensten. Er is onder andere een restaurant en er worden maaltijden aan huis geleverd. Dit horecaproject is ook de plek waar doelgroepwerknemers werkervaring kunnen opdoen.

Team

Inschakelingswerking. Er zijn 5 doelgroepmedewerkers, één halftijdse verantwoordelijke voor het tewerkstellingsproject en twee instructeurs voor de omkadering.

Financiering

Erkenning (PiOW) vanaf 2015 en nu inschakelingsonderneming en Vlaamse Gemeenschap en VGC (LDC)

Business model

 Sociaal restaurant met laagdrempelige prijzen voor buurtbewoners.