Buurtwerk Noordwijk

harmonie-2

Locatie Noordwijk Brussel

Historiek Lokaal dienstencentrum De Harmonie kreeg een erkenning in 1985 en is het oudste dienstencentrum van Brussel. Het is een initiatief van de vzw Buurtwerk Noordwijk. LDC De Harmonie in de Noordwijk krijgt een complete make-over. Het erg verouderde gebouw gaat tegen de vlakte en er komt een nieuwbouw in de plaats. Zowel de Vlaamse gemeenschap als de Vlaamse Gemeenschapscommissie financieren de bouwwerken. In het nieuwe gebouw zal naast lokalen voor het dienstencentrum, plaats zijn voor 9 appartementen voor senioren. VGC Collegelid Bianca Debaets hoopte in juni 2016 dat de nieuwbouw van LDC De Harmonie een nieuw elan kan geven aan de werking en onderstreepte het belang van de visie waar de bewoners centraal staan.

Activiteiten De VZW zorgt er voor dat ouderen en zorgbehoevenden langer en zelfstandig, kwaliteitsvol thuis kunnen blijven wonen, wil hun isolement doorbreken en contact met anderen stimuleren. Hiertoe organiseert de harmonie tal van activiteiten en diensten. Er is onder andere een restaurant en er worden maaltijden aan huis geleverd. Dit horecaproject is ook de plek waar doelgroepwerknemers werkervaring kunnen opdoen.

Het team van de inschakelingswerking. Er zijn 5 doelgroepmedewerkers, één halftijdse verantwoordelijke voor het tewerkstellingsproject en twee instructeurs voor de omkadering.

Financiering : Erkenning (PiOW) vanaf 2015 en nu inschakelingsonderneming en Vlaamse Gemeenschap en VGC (LDC)

Business model: Sociaal restaurant met laagdrempelige prijzen voor buurtbewoners.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *