Manus. Meer dan handen!

 

Manus
Manus

Locatie

Manus heeft zes vestigingen in Antwerpen, Mechelen, Gent en Brussel. Het adres van de vestiging in Brussel is Steenweg op Gent 565, 1080 Sint-Jans-Molenbeek.

Historiek

Manus Brussel kent haar oorsprong in 2010 als een buurtwerkbedrijf. Dit buurtwerkbedrijf groeide langzaam en organisch uit tot de solide organisatie die we kennen vandaag.

Activiteiten

Bij Manus wordt sociaal verantwoord ondernemen gecombineerd met uitstekende kwaliteit en commerciële feeling.
Een job bij Manus betekent voor onze medewerkers een start naar een nieuwe carrière. Door de juiste opleiding en begeleiding geven we hen dat extra duwtje om door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt. 

Manus voert opdrachten uit in vier sectoren: groenonderhoud, renovatie, logistiek en schoonmaak.
In Brussel zijn we voornamelijk actief in schoonmaak en hebben we een kleine afdeling groenonderhoud.

Team

In totaal bestaat onze doelgroep uit 330-350 medewerkers. Zij worden ondersteund door ploegverantwoordelijken, werfleiders, jobcoaches, regiomanagers en ondersteunende diensten. Deze volledige omkadering telt ongeveer 90 personen.

Het grootste aandeel werkt in Antwerpen, maar ook in onze Brusselse vestiging zijn 50-60 medewerkers werkzaam.

Deze groep van medewerkers bestaat voornamelijk uit mensen in een Artikel 60 traject of met een SOCECO-contract. Onze medewerkers in een Artikel 60 traject worden via verschillende Brusselse OCMW’s bij Manus tewerkgesteld. De toeleiding van Soceco verloopt via Actiris.

Voor onze medewerkers is ervaring geen must. Technische competenties worden hen al doende aangeleerd. Wat wel belangrijk is, is de motivatie en een behoorlijke portie goesting om de handen uit te mouwen te steken!”

Businessmodel

Het merendeel van ons werk bestaat uit opdrachten voor diverse overheden. Manus zet voornamelijk in op openbare aanbestedingen, maar ook bedrijven en VME’s doen veel beroep op onze diensten.

Tijdens onze werkzaamheden worden steeds dezelfde standaarden gehanteerd als op de reguliere markt. We proberen dus een vergelijkbare kwaliteit te leveren voor een vergelijkbare prijs. Het essentiële verschil hierbij is dat we vaak meer mensen inzetten voor dezelfde hoeveelheid werk. Daarbij worden onze doelgroepmedewerkers ‘on the job’ opgeleid. Updated september 2022.