Generieke gids en info covid-19 werkgevers

‘Veilig op het werk’, voor stapgewijze heropbouw van activiteiten.

Op werk.belgie.be vind je gaandeweg ook de sectorprotocollen en gidsen die uitgewerkt worden. Om de ondernemingen bij te staan bij de stapsgewijze heropbouw van de economische activiteiten hebben sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het Werk, de Beleidscel van de Minister van Werk en experten van de FOD Werkgelegenheid in overleg een generieke gids (PDF, 6.15 MB) uitgewerkt. Het is een evolutief document. Hier de link naar de versie 3.

Nog een andere nuttige link is de website van Mensura, met een praktisch stappenplan.  En de site van advocatenkantoor Sotra, met een praktische gids met antwoord op de belangrijkste vragen, ook juridische.

Sommige sectorprotocollen zijn al goedgekeurd door de vakbonden. Zie bijvoorbeeld de communicatie over de sector bouw van het ABVV. Preventie-instituut Constructiv speelt daar een rol (preventiefiches…)

Overheidsgaranties zullen nodig zijn om de kosten verbonden met een veilige opstart voor de inschakelingssector te dekken. Veiligheid primeert.