Minister Gosuin bezoekt FeBIO -15 December 2015-

 

Belle-Vue

FeBIO nodigde Minister van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering, belast met Economie en Tewerkstelling Didier Gosuin en zijn rechterhand Vincent Libert uit voor een gesprek over de toekomst van de werkervaringsprojecten en de inschakelingseconomie binnen de sociale economie in BrusseEr was een bezoek per fiets aan een aantal van haar leden in de Kanaalzone aan gekoppeld. We startten aan het opleidingsatelier van CyCLO vzw. Van daaruit fietsten we langsheen het kanaal naar de  Belle-Vue werf, waar Casablanco de inrichting doet voor de ruimtes van ART2WORK en Atelier Groot Eiland een nieuw restaurant zal starten. Bekijk de fotogalerij, lees het verslag van de Algemene Vergadering…

[vimeo 156299547 w=500 h=281] <p><a href=”https://vimeo.com/156299547″>FeBIO Bezoek Gosuin december 2015</a> from <a href=”https://vimeo.com/user47311685″>Nora De Herdt</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

Het werd een super interessante discussie. Wij hebben het gevoel dat de Minister  oprecht geïnteresseerd is in wat er momenteel leeft bij de PIOW’s en rekening wil houden met onze inbreng, om  zijn nieuwe plannen vorm te geven. Er zijn nieuwe opportuniteiten en grote veranderingen op til. Er komt een nieuwe ordonnantie, er is een verbreding van het concept sociale economie, maar ook consolidatie van inschakeling. De werkervaringstrajecten blijven belangrijk en men streeft naar een vereenvoudiging van statuten. Jongeren zonder kwalificatie werkervaring bieden is de grote uitdaging! Er komt een oproep voor inschakelingscontracten voor jongeren. Er was tijdens deze uiteenzetting en ontmoeting veel ruimte voor interactie en onze leden stelden pertinente vragen.